miércoles, 29 de abril de 2015

Brocadia spp.

Nom: Brocadia spp.

Classificació:
 
Domini: Bacteria
Fíum: Planctomycetes
Classe: Planctomycetacia
Ordre: Planctomycetales


Característiques morfològiques:
Cèl·lules esfèriques que no presenten peptidoglicà, a més presenta estructures crateriformes a la superfície. La cèel·lula presenta un citoplasma compertimentat, el compartiment majoritari és l’anammoxisoma. Els lípids de la membrana presenten cinc anells de cyclobutà que la fan molt densa i eviten que els metabòlits intermedis tòxics difonguin.

Característiques metabòliques:
És un microorganisme quimiolitoautotròfic, capaç de fixar CO2. La Brocadia és capaç d'obtenir el poder reductor a partir de l'oxidació del amoni utilitzant el nitrit com a acceptor d'electrons i generant nitrogen gas i aigua.

Característiques ecològiques:
La reacció que realitza per obtenir energia limita la seva distribució a la natura. Es pot desenvolupar a temperatures baixes, però tindria problemes per trobar els compostos necessaris en altes profunditats. El bacteri no podria viure en zones aerobiques ja que l’oxigen oxidaria l’amoni a nitrat.

Altres característiques, aplicacions o problemàtiques:
El bacteri és utilitzat en el camp de la depuració d’aigues residuals amb altes cantitats de amoni ja que el pot oxidar a nitrogen gas permetent l'eliminació del nitrogen de l'aigua sense la necessitat d'aportar materia orgànica, ja que és autòtrof.

No hay comentarios:

Publicar un comentario