miércoles, 29 de abril de 2015

Pseudomonas putida



Nom: Pseudomonas Putida


http://www.ifr.ac.uk/spm/p7lsm_img_1/fullsize/BFILM39.GIF

Classificació:
  • Domini : Bacteria
  • Filum: Proteobacteria
  • Ordre:            Pseudomonadales
  • Familia: Pseudomonadaceae
  • Génere: Pseudomonas
  • Especie: P. putid

Característiques morfológiques:
Pseudomonas putida és una bacteri flagel·lada, bacterià gram-negativa en forma de barra que es troba en la majoria dels hàbitats de sòl i aigua, on hi ha oxigen. No formadors d'espores, utilitza el metabolisme aeròbic. Aquest bacteri també té flagels polars múltiple per a la motilitat. Els flagels tenen una forma d'ona que és en general de 2 a 3 longituds d'ona llarga. Pseudomonas putida és sensible al medi ambient i suprimeix els canvis en la direcció de rotació flagels sobre quimioatrayentes de detecció. Això és molt útil en l'orientació per impulsar-se cap les llavors de les plantes que proporciona nutrients a les cèl·lules bacterianes.
Característiques metabòliques:
Pseudomonas putida té un metabolisme aeròbic molt diversa que és capaç de degradar dissolvents orgànics com ara toluè. Pseudomonas putida exerceix un metabolisme molt complex, les proteïnes controlen una via en particular que no només depèn del senyal rebut, sinó també els promotors i reguladors específics a la via. I al seu torn, una vegada que es reben els senyals, s'informa a la cèl·lula de la disponibilitat d'oxigen i nutrients. Una altra proteïna important és la proteïna Crc que és part de la via de transducció de senyal de moderar el metabolisme del carboni. També funciona en la producció de biofilm.
Pseudomonas putida té sideròfors, uns compostos quelants de ferro que permeten als bacteris millorar els nivells de ferro i de promoure la cadena de transport actiu. Les soques de Pseudomonas putida té proteïnes receptores de membrana externa que ajuden a transportar el complex de ferro als sideospores, específicament coneguts com pyoverdines, que es troben en la cèl·lula bacteriana. Des d'allà, el ferro s'utilitza en els processos metabòlics, on l'oxigen és l'acceptor d'electrons. L'oxigen serveix com un bon acceptor d'electrons. Els subproductes d'oxigen, però, són tòxics per als bacteris, incloent superòxid i peròxid d'hidrogen. En resposta, Pseudomonas putida produeix catalasa per protegir la cèl·lula a partir de les propietats de reactius dels subproductes.
A més, Pseudomonas putida ha lípids importants que es desenvolupen com un mecanisme d'adaptació per respondre a les tensions físiques i químiques. El bacteri és capaç de canviar el seu grau de saturació d'àcid gras, la formació d'àcids grassos de ciclopropà, i la isomerització cis-trans. En diferents fases, la cèl·lula canvia les seves característiques per respondre millor al medi ambient.
Totes aquestes característiques permeten Pseudomonas putida sobreviure toxines mortals a terra i deixeu que prosperen en àrees contaminades. El seu metabolisme permet aquests bacteris per convertir dissolvents orgànics nocius per als materials compostos no tòxics que són tan essencials per a la bioremediació.
A més de la capacitat per P. putida per degradar compostos sintètics, també es pot utilitzar una ruta metabòlica alternativa com ara la via d'Entner-Doudoroff. En aquesta via, degrada hexoses comuns, com ara glucosa i gluconat, per produir un ATP neta per cada molècula de glucosa degradat. Això està en contrast amb els dos ATP net produït per cada molècula de glucosa degradat a la via de la glicòlisi clàssic.
Característiques ecològiques:
Creix de manera òptima a 25-30 C i es pot aïllar fàcilment. Pseudomonas putida té diversos ceps incloent la KT2440, un cep que colonitza les arrels de les plantes en què hi ha una relació mútua entre la planta i bacteris. La superfície de l'arrel, rizosfera, permet que els bacteris prosperin dels nutrients de l'arrel. Al seu torn,  indueix el creixement de la planta i protegeix les plantes a partir de patògens.
Pseudomonas putida són significatius per al medi ambient a causa de seu complex metabolisme i capacitat per controlar la contaminació. Hi ha una alta versatilitat de comunitats bacterianes cap contaminacions que s'incrementa encara més per certes seqüències catabòlics sobre els plasmidis. Fins i tot els plasmidis són importants en casos de contaminació ambiental ja que contenen gens que codifiquen per enzims capaços de degradar una varietat molt important d'hidrocarburs. Algunes de les contaminacions ambientals són causades pel benzè, xilè i toluè, els principals components de la gasolina i són les principals fonts de contaminació de l'aigua. Pseudomonas putida pot degradar els hidrocarburs d'aquests dissolvents orgànics a través de reaccions oxidatives, cosa que el caracteritza com un dels microbis més importants en la bioremediació per la qual cosa és important des del punt de vista d'aplicació ambiental.
Altres característiques, aplicacions o problemàtiques:
Aplicació ambiental:
Pseudomonas putida pot degradar els hidrocarburs d'aquests dissolvents orgànics a través de reaccions oxidatives, cosa que el caracteritza com un dels microbis més importants en la bioremediació per la qual cosa és important des del punt de vista d'aplicació ambiental.
Patogenia:
http://www.ifr.ac.uk/spm/p7lsm_img_1/fullsize/BFILM39.GIFhttp://www.ifr.ac.uk/spm/p7lsm_img_1/fullsize/BFILM39.GIF
http://www.ifr.ac.uk/spm/p7lsm_img_1/fullsize/BFILM39.GIF
http://www.ifr.ac.uk/spm/p7lsm_img_1/fullsize/BFILM39.GIFS'han descrit diversos casos de Pseudomonas putida que va ser identificada com a patògena oportunista. En un cas, va ser recuperat de deu pacients amb sinusitis crònica. El bacteri va ser trobada a l'orella, el nas i la gola.
Encara Pseudomonas putida és sapròfits i considerat un bacteri inocu, altres espècies del gènere són patògens oportunistes com ara Pseudomonas aeruginosa i Pseudomonas syringae.
Elías Vera, Mª Mercè Ruiz

No hay comentarios:

Publicar un comentario