miércoles, 29 de abril de 2015

Halomonas spp.


Anna Roca, Arminda Navarro, Inés Romero i Cristina Pla
    Nom: Halomonas spp.

    Classificació: Filum: Proteobacteria, classe: GammaProteobacteria, familia: Halomonadaceae, genero: Halamonas

    Característiques morfològiques: Presenten forma de bastó, són Gram-negatius i en general, no presenten pigmentació o si en presenten, aquesta és de color groc. Són halòfils extrems amb capaci tats mòbils, ja que són polarment o lateralment flagel·lats.
       
    Característiques metabòliquesRequereixen una alta concentració de NaCl pel seu creixement. 
    Són capaços de créixer anaeròbicament en presència de glucosa (quan hi ha absència de nitrat) i tenen membranes que contenen àcids grassos units a un èster de glicerol. Alguns són capaços de donar lloc a la desnitrificació, la reducció de nitrat a nitrogen, i l’obtenció d’energia en aquest procés.
    Són quimioheteròtrofs amb un metabolisme foça versàtil. La majoria de les espècies realitzen respiració aeròbia, malgrat que hi ha un gran número d’aquests que també poden utilitzar altres compostos com a últims acceptors d’electrons, mentre que un altre grup minoritari és capaç de realitzar les fermentacions.

       Característiques ecològiques:
    Són capaços de créixer a altes concentracions de sal dins d’un rang del 5 al 25% de NaCl.
    Són típicament halòfits, que generalment es troben a les fonts d’aigua en alts nivells de salinitat, com al Mar Mort i dins les gelades aigües de l’Antàrtida. També poden habitar sediments d’aigües profundes, aigües d’alta mar afectades per plomes hidrotermals i fluids dels respiradors hidrotermals que habiten en aquestes.
    El seu pH òptim de creixement és entre 7 i 8, mentre que la seva temperatura òptima oscil·la entre els 15-45ºC.

     Altres característiques, aplicacions o problemàtiques:
    L’ús biotecnològic es veu orientat a diferents camps, per exemple en la indústria alimentària on es requereix preservar i conservar les característiques sensorials dels aliments, a la indústria farmacèutica o a la industria cosmètica a partir de compostos que sintetitzen les cèl.lules per ser utilitzats com a soluts compatibles intracel.lulars en ambients amb elevada pressió osmòtica salina.

    Els seus exopolisacàris microbians presenten propietats emulgents, constituint una alternativa als polímers químics i als procedents d’algues i plantes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario